Villased sokid emale

Ema tõi mulle mõnda aega tagasi mitu suurt kera helehalli villast lõnga. Mitte päris sellist klassikalist, sest lõng on päris jäme ning kudumine läheb kiirelt. Kuna ilmad on viimasel ajal eriti hallid olnud, siis ei suutnud ma kiusatusele vastu panna ja jätsin kõik muud käsil olevad asjad pooleli ja kudusin ühe paari sokke. Nüüd on süda rahul ja eks millalgi koon veel - isale, Harrile, endale. Kuna päris tavalised sokid on veidi igavad, siis kudusin hästi nö minulikud sokid. See tähedab just seda viljapeamustrit ning sakilist ülaäärt ja 1x1 sooniku fänn olen ka!

Neid sokke oli lausa lust kududa, sest lõng oli mõnus ja töö läks kiirelt. Pakun, et selle paari peale läks kuskil 4h. Kuna ma pole pikka aega kudunud, siis algus natuke logises, aga teine sokk läks juba märksa kiiremini. 






Õnneks pole ilmad aga veel nii külmad, et neid sokke pikalt jalas saaks hoida. Pildistamise käigus hakkas varvastel juba väga väga soe ja kuna olen paras külmavares, siis see juba on midagi!

Kunagi kudusin ka teistele sokke ja siis imestasid paljud noored neiud naised, et kuidas ma ikka oskan ning paljud uurisid ka, kas õpetaksin neile just sokkide kudumist. Päriselt ma lõpuks siiski kellelegi õpetust ei andnud, aga tore on, et huvi on siiski olemas. Tegelikult ei ole seal miskit keerulist ning see on pigem kätte võtmise asi. Samuti ei võta kudumine minu meelest eriti palju aega, sest seda saab teha ka teiste asjade kõrvalt. Viimasel nädalal ongi mul olnud mitu õhtut, kus olen üksi kodus ning sokid valmisidki peamiselt kahte filmi vaadates - "Darjeeling Limited", mida ma imekombel ei olnud veel näinud, kuigi olen suur Wes Andersoni fänn ning "Submarine", mis oli ka täitsa tore.

Kuna suvel kududa väga ei taha, sest peopesad hakkavad soojast lõngast higistama on nüüd täitsa tore vahelduseks vardad kätte võtta. Tahaks varsti veel miskit mõnusat teha. Võibolla mõned kindad või väiksem kampsun, mis juba eelmisel aastal mõttes oli. Hmm, ei tea. Kampsun oleks muidugi tore, sest ma ei ole veel ühegi rahuldava kampsuniga hakkama saanud, aga nüüd on mul juba paar nippi, kuidas seda saavutada või pigem on mul tekkinud parem arusaam, kus enne puusse panin. Samas ei raatsi ma vist hetkel raha lõnga peale raisata, aga järgmisel korral, kui Karnaluksi lähen viskan siiski pilgu peale, palju see kamps mulle maksma läheks. Vardad on õnneks olemas!




3 comments :

  1. Villased sokid on minu parimad sõbrad. :) Eriti isetehtud, need annavad oluliselt rohkem sooja. :)

    ReplyDelete
  2. ootan väga soki kudumise järge!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kui tore kuulda! Teine osa juba renderdab ja mõtlen hetkel üht selgitavat joonist välja!

      Delete

Populaarsed postitused

 

Kirjuta mulle!

Name

Email *

Message *

Aitäh,

Aitäh Sulle, et minu blogi külastad! Kui soovid end minu tegemistega mugavalt kursis hoida, siis jälgi mind Bloglovin'is või Facebookis!

Kõike mõnusat,
Ruth