Kurikuulus vintage kleit

Nonii, valmis sain! Panin kohe postituse nimeks kurikuulus vintage kleit, sest miskipärast oli selle kleidiga nii, et igal sammul esines väiksemaid või suuremaid erroreid - tõeline kannatuse tuleproov, aga ma ütleks, et ega ma lõpupoole enam nii väga närvi ei läinudki vaid tõdesin fakti, et ju siis selle kleidiga kaasnevad teatud nähtused. Sellest innustatuna tegin ka ühe pildi, mis võiks seda nähtuste meeleolu kajastada.



Tegin täna üldse esimest korda endast täispikkuses ja puldiga pilte. Portreesid olen varem ka paaril korral teinud, aga täispikkust mitte. Jube keeruline, tõesti. Mul võttis nende kolme pildi saamine koos triikimisdraama ja muuga tund aega! Oh well, pildis ta igatahes on ning nüüd võin kleidi kappi maha rahunema panna. Ei tegelikult on lahe kleit ja see värv minu meelest sobib mulle väga hästi. Kes aga võtab samuti nõuks sama Burda lõike järgi kleiti teha, siis ärge heaga üldse juhendit lugege ning soovitan eirata ka pika luku soovitust. Mina panin seelikuosale ja natuke üle vöökoha ulatuva luku, sest muidu oleks see lukk ikka väga kole ja lopendama jäänud. Samas, kui keegi suudab sellest juhendist välja lugeda, kuidas Tegelikult nende drapeeringutega toimima peab, siis kuulaksin küll huviga. Mina tegin lõpuks oma loogika järgi, obviously.

Et aga seda diagonaalselt lõigatud kleidi servi puhtaks saada, siis jätsin siiski voodri alles. Kardan, et muidu oleksin käeavad kindlasti suutnud kuidagi välja venitada. Voodriks kasutasin siis sarnast viskoosi nagu põhikangas, ainsa erinevusega, et voodriks kasutatu sain 0,20€ eest Paavlist.


Ise pildistades oli keeruline suurt naeratust näole manada, seega seekord veidi mornimad pildid. No kleit ka ju viisakas, saame hakkama!

Ahjaa, ka kingad (tutikad Nextid) on Paavlist 8€.



Hakkama sain!



5 comments :

  1. Terekest,
    õmblesin selle lõike järgi tütrele 2012 juunis ülikooli lõpetamiseks kleidi. Roosakas-beežikal taustal mustad mummukesed, hea langemisega siidilaadne kangas.
    Kleit tuli välja väga hea. Aga õlapealsete voltidega oli kõvasti nikerdamist. Mäletan, et tööjuhend keeras voltimise täitsa rappa, siis tegin juhisele vastupidiselt ja õnnestus. Voltisin terve päeva! Tahtsin ka rosette õlgadele teha, jälle kulus päevake lisaks, aga no ei saanud hakkama! Kuid kes teab, ehk saigi ilma parem.
    Reet

    ReplyDelete
  2. Oi, tore kuulda, et keegi veel seda kleiti teha on proovinud. Mina katsetasin ka päris pikalt nende voltidega ja lõpuks tegin lihtsalt sisetunde järgi ja kindlasti mitte nö õigesti, aga mis sellest. Peaasi, et lõpptulemus meeldib! Ka voodri panekule ei saanud ma päris täpselt pihta ja talitasin nii nagu teeksin tavalist ilma varrukateta kleiti, aga natuke pidin mõlemal õlal ka käsitsipisteid tegema, aga õnneks näeb viisakas välja ja häbi tundma ei pea.

    ReplyDelete
  3. Tõeliselt hästi sobib see kleit Sulle, usun, et see oli kõiki nende takistuste ületamist väärt. Endalgi võiks olla sellelaadne kleit (mulle hirmsasti meeldivad avatud selgadega kleidid), ent ma kardan, et mul ei jätku seda kannatlikkust nõnda maaelda. Seega väga imetlusväärne oled, et asja lõpuni tegid!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui aga peaksid selle lõike siiski ette võtma, siis võin enda variandist ka põhjalikumalt pajatada.

      Delete

Populaarsed postitused

 

Kirjuta mulle!

Name

Email *

Message *

Aitäh,

Aitäh Sulle, et minu blogi külastad! Kui soovid end minu tegemistega mugavalt kursis hoida, siis jälgi mind Bloglovin'is või Facebookis!

Kõike mõnusat,
Ruth