Heegeldatud kraega kleit

Lõpuks sain ühe kleidi ka pildile! Sai teine kiirelt maal olles selga tõmmatud ja aida taga paar klõpsu tehtud. Teise kleidi tahaksin kuskil mere ääres pildile saada. See oleks suurepärane.

See kleit sai aga õige lihtne, aga natuke liiga lühike. Mõte tuli Abakhani kangarestis seda viskooskangast nähes. Must heegelniit oli ka juba ammusest ajast kodus olemas. Teadsin, et tulemas on kuldpulma minek ja selleks puhuks tundus paslik teha kleit lühikeste varrukate ning kinnise dekolteega. Ainus asi, tõepoolest, kuna tegu kangaresti kangaga, siis sai kleit kõva 10cm liiga lühike, aga panin tumedad sukad jalga!

Esmalt heegeldasin puuvillasest heegelniidist krae. Otsisin mustrit päris kaua vanadest Nõukogude Naise mustrilehtedelt. Valisin lihtsa mustri, et heegeldamisega kindlasti hakkama saaksin. Ma pole päris mitu head aastat heegeldanud ning kui ma ennast esimese poole krae juures koguaeg kontrollinud ei oleks, oleks vast metsa läinud ka. Õnneks ei pidanud eriti harutama - vaid õige natuke ja see on vägagi okei. 

Ahjaa, kas kellelgi oleks huvi sellistel mustrilehtedel leiduva vastu. Vahepeal mõtlesin, et võiks mõned ilusamad mustrid üles pildistada ja veebiavarustesse riputada. Autoriõiguste teemat seal tõenäoliselt ei ole ja mustrilehtedelt leiab palju autentset väärt kraami, mida internetist mina veel leidnud ei ole.



Kleit ise on lihtne ürp, keskele tegin kanali, varrukad otsa ja nii ta läks. Kleidi õmblemine võttiski mul vist ainult kuskil 4-5 tundi aega. Krae heegeldamine ja paigaldamine muidugi oluliselt rohkem. Kraed heegeldasin ikka mitu õhtut, aga lõpp läks juba kiiremini.




Kaeluse lahendasin lõikekohase kandiga, minu meelest kõige lihtsam viis. Diagonaalkanti ei oska ma siiamaani nii ilusti õmmelda, et ma sellega rahul oleksin. Seepärast üldiselt teengi kas voodriga või lõikekohase kandiga.


Kanali õmblesin lihtsalt peale ja kasutasin üsna lihtsakoelist paela. Suvekas!



Maal on suvel ikka hoopis teine tera. Saab päikeseloojangut nautida ja hernedki peaksid vaikselt valmis saama. Praegu on veel üksikud kaunad valmis. Mets punab metsmaasikatest ja pisikese karbi täis korjamiseks pole vaja suurt vaevagi näha! Priima suvi!








4 comments :

  1. Kleit on väga armas ja heegeldatud krae annab ikka nii palju juurde! Nõukogu naiste mustreid on internetti päris palju üles pildistatud/skänneeritud. Näiteks siin blogis: http://mustrilaegas.blogspot.com/ . Mingid Picasa albumid olid veel, aga neid kohe ei leidnud. Ilusat suve jätku! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo, väga lahe vihje see mustrilaegas! Aitääh!

      Delete
  2. Love the patern whère can i get the chart or pattern dearly love it

    ReplyDelete

Populaarsed postitused

 

Kirjuta mulle!

Name

Email *

Message *

Aitäh,

Aitäh Sulle, et minu blogi külastad! Kui soovid end minu tegemistega mugavalt kursis hoida, siis jälgi mind Bloglovin'is või Facebookis!

Kõike mõnusat,
Ruth