Mida teha külmal suveõhtul?

Külmal suveõhtul võib näiteks teha tassi sooja teed ja tekki alla pugeda ning youtube'ist midagi põnevat vaadata. Kuna ükski õmblusprojekt vahepeal valmis ei ole saanud ning kõik on alles valmimisjärgus (kolm eset korraga hetkel), siis jagan hoopis viimaseid põnevaid vaatamisi.

Mai lõpupoole avaldati päris põneva vaatenurga alt tehtud dokumentaal, mis räägib rõivaste ja moe võimalikust tulevikust. Tulevik tõotab aga tulla teistsugune, kui ehk oskaks oodata, sest ega rõivastes endas ju viimase mitmekümne aasta jooksul suurt midagi muutunud ei ole peale lõigete varieerumise, uute kangaste ning masstoodangu ületootmise. Peamine idee rõivaesemest on siiski jäänud samaks, kuid kui kauaks?



The New Black - A film about the Future of Clothing




Veel vaatasin eelmisel nädalal ära kaks huvitavat nn jutusaadet BBC'st, mida moe ja kunsthuvilistele kindlasti soovitan. Mõlemad seeriast Hard Talks ning üks neist David Lachapelle'ga (fotograaf - kui ei ole veel tema pilte näinud, siis kindlasti uudistage neid). Näitus, mis LaChapelle seljataga paistab on Land Scape (2013)
Teine Hard Talks väärt vaatamist on vanameistriga Jean Paul Gaultier. Pean tõdema, et tema inglise keelt on küll päris raske kuulata, ent saab hakkama. Siiski on huvitav saada osa tema maailmapildist ning tundub, et ta on mees, kes võikski rääkima jääda. 
Mõlemat saab vaadata siis BBC lehel ning võib kasutada nt Hola't. 

Veel üks lahe leid on Parsons'i moeosakonna youtube leht, kus suur osa on vestlusi ja arutelusid erinevatel teemadel ning ka paar töötuba. Videod ei ole küll kõige värskemad, aga need, mida vaadanud olen on siiski olnud piisavalt ajakohased. Eriti jäi silma pea kahe tunnine workshop Shingo Sato'ga. Eks vist enamus on näinud neid Pattern Magic raamatuid, mis vahepeal nii popid olid. Vot midagi sellist ta teebki. Natuke seletab ja näitab videosid. Vaatasin lõpuni ainult esimese eseme, varsti võiks edasi vaadata, sest isegi kui kogu loogikale pihta ei saa, siis targemaks saab ikka.

Millegi pärast ma otse youtube linki siia workshopi kohta panna ei saa, aga selle leiab eelnevalt lingitud lehelt hõlpsasti üles.


Sellised liikuva meedia soovitused siis külmadeks suveõhtuteks.


0 comments :

Post a Comment

Populaarsed postitused

 

Kirjuta mulle!

Name

Email *

Message *

Aitäh,

Aitäh Sulle, et minu blogi külastad! Kui soovid end minu tegemistega mugavalt kursis hoida, siis jälgi mind Bloglovin'is või Facebookis!

Kõike mõnusat,
Ruth