Kevadiselt roosa

Kevad käes ja mul tuli kohe roosa tuju peale. Vanaroosa toon hakkas mulle hirmsasti meeldima juba jõulude paiku, aga tõsiasi on, et minu juuksetooniga see värv üldse ei sobi. Kui üldse, siis saaskin endale ehk vanaroosa seeliku lubada. Igatahes käisin täna kangajahil ning saagiks saidki õige roosad, kerged ja erksad kangad. 




Kui nüüd päris aus olla, siis ühest kangast vurasin juba lihtsama pikendatud õlaga pluusi peaaegu valmis - paar käsitsi pistet on veel tarvis teha, et lõikekohane kant paremini paigal püsiks. Vahel on lihtsaid ja kiireid asju väga mõnus teha, samas vahel läheb niimoodi igavaks ja kohe tahaks väljakutseid ja rohkemat nokitsemist ja tuleb ka tunnistada, et nässu keeramist. Muidu polekski nagu õige õmblemine, kui kõik kohe välja tuleb ka üldse harutama ei pea. 

Nii rõõsade kangaste valik on ehk tingitud ka mõnusast hommikust, mil jälle kord blogisid lappasin ning lahedaks lugemiseks leidsin Tilly postituse Laureni pesast (jah, ka mina olen Sewing Bee fänn!), mille leiab Siit. Samuti on innustav ja lahe lugemine Elsie poolt kirjutatud mõtted blogimisest kui uuest nn. tööstusest - postitus Siin. Laureni pesa vaadates tekib mõte, et kas sedamoodi äri oleks võimalik ka Eestis ajada, aga ma ei kujuta ette. Ehk sarnaseim, mis pähe torkab on Tulika tänaval asuv Teeme Teist Moodi ja ma loodan, et neil läheb hästi. Iseenesest on vist isetegemine ja taaskasutus hetkel jälle moes, kuid teab kuidas ajad muutuvad. Samas need, kel juba ise tegemise pisik sees, siis see nii kergelt ei kao ja näpud sügelevad, näpud sügelevad!

2 comments :

  1. Kas tohib küsida, kust on pärit see vasakpoolne roosa kangas? Just nägin kuskil poes, aga ei meenu, ja muidu jääb kripeldama... :)
    Olen ka mõelnud nende välismaiste meisterdajate edulugudele ja võimalikele kohalikele analoogidele, aga mõne asja jaoks tundub Eesti turg liiga väike. Võibolla olen ma lihtsalt pessimistlik. Samas tulevad meelde lugematud kohalikud söögiblogid - nende autoritest on ju paljud raamatuid välja andnud ja mõni on elukutseliseks hakanudki. Võibolla läheb siin ka meisterdamine massidesse, aga see aeg pole veel käes. Nii, nagu kunagi oli au sees Saksa igisäiliv keeks ja poolfabrikaadid, nii on praegu kiirmoodki veel popp. Oeh, sel teemal võiks veel pikalt jaurata :)

    Esta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kõik kolm kangast on Pärnu mnt Abakhanist!
      Mõtlen minagi, et Eesti turg on liiga väike. Samas hellitan lootust, et mingi toimiv sellelaadne ärimudel on siiski võimalik välja mõelda. Samas tuleb ka tõdeda, et kuigi suur osa rahvast on kiirmoe usku, soovitakse aina enam taaskasutada ning osta/tarbida pikemaajalist kraami. Olgem ausad, kiirmoe kvaliteet on enamasti alla igasugust arvestust alates materjalidest, mis kiirelt välja venivad ning tupsuliseks lähevad lõpetades kehvade õmblustega, mis laiali lagunevad (eriti pükste probleem). Tõepoolest, sellest võikski rääkima jääda.

      Delete

Populaarsed postitused

 

Kirjuta mulle!

Name

Email *

Message *

Aitäh,

Aitäh Sulle, et minu blogi külastad! Kui soovid end minu tegemistega mugavalt kursis hoida, siis jälgi mind Bloglovin'is või Facebookis!

Kõike mõnusat,
Ruth