Infouputus

Reede oli täielik infouputuse päev. Ma pole tõepoolest ammu korraga nii palju uut ja huvitavat teada saanud ja kogenud! Nimelt oli kooli poolt korraldatud ekskursioonide päev. Hommikupoolikul käisime materjaliõpetuse raames erinevates kangapoodides ning meile rääkis nii meie enda õpetaja kui ka kangapoe esindajad. Minu maailmapilt erinevate kangaste ja materjalide küllusest avadrub igapäevaga ning kanganimetused omandavad aina uusi tähendusi ja materjalitunnetusi. Võrratu maailm, millest tahaksin aina rohkem teada ning õnneks on mul see võimalus. 

Esimesena külastasime Saana kauplust, kus olen küll korra varem käinud, kuid kuna need kangad on minu hinnaklassist pigem väljas, siis ei ole mu tee mind sinna rohkem viinud. Küll aga leidsin sealt juba ka taskukohasemaid ning siiski väga kvaliteetseid kangaid ning tekkis kohe mitmeid ideid. Kindlasti hakkan õmblusalase kogemustepagasi suurenedes seal tihemini käima! Samuti on tark mõte erinevate materjalide tunnetus käe sisse saada, et neid häid kangaid siis ka näiteks mõnes siltideta kangaresti hunnikus ära tunda! Kindlasti tasub Saanasse minna ka siis, kui on mõnele lihtsmale kangale mõnd lisanüanssi tarvis, sest efektseid kangaid, millega hõlpsalt rõivaid kaunistada on seal ohhoi kui palju.

Loomulikult külastasime ka Trend Tekstiili kauplust, kus on samuti väga erinevaid kangaid ning väga erineva hinnaklassiga - alates umbes 8€ meeter kuni 300€ meeter välja. Kalleimad on siis tikanditega disainerkangad, millele tasub kindlasti pilk peale heita. Usun, et ka Trend Tekstiilist saab tulevikus koht, kuhu hea meelega koos kliendiga läheksin, sest kangad on seal hoolikalt valitud, õhkkond mõnus ning ka teenindus ja abi super. Isegi kui ma saan kanga alaselt oluliselt targemaks kui praegu ei saa ma kindlasti kõike tundma ning Trend Tekstiili juures ongi väga armas see, et saab alati küsida ning osatakse ka põhjalikult vastata ning pakkuda sobivamaid kangaid. Samuti on kauba paigutus väga hästi läbi mõeldud. Seal näidati meile ka väga vahvat barree siidi, mis esmasel vaatlemisel võibolla nii kaunis ei tundunudki, kuid kui selle langemist vaadata, siis muutub see eriliselt kauniks. Visake pilk peale!

Kolmandaks külastasime Empresso Kangaid. Olin sellest varem kuulnud, kuid koht tundus selline salapärane ning kui kodulehte külastasin, siis tekkis ka kerge aukartus. Tegelikkuses teevad nad aga väga tänuväärset tööd ning just nende käest on võimalik saada võiks lausa öelda, et maailma kvaliteetseimate ettevõtete kangaid. Tuntuim on ehk ülikonnakangaid loov Dormeuil, mis on siis Prantsuse perefirma, mille kangaid toodetakse Inglismaal. Samuti leiab sealt Loro Piana kangaid ning eraldi naiste jaoks ka näiteks Valentino ning Ungaro. Kõigile neile, kes on lugenud raamatut "Ühe mantli lugu" peab lihtsalt ütlema, et Tallinnas on koht, kus saab katsuda Vikunja villast kanga näidiseid ning see on Empresso! Emotsioone ei olegi vist mõtet kireldada - iga kangafanatt saab aru, kui äge see on! Hoolimata sellest, et Empresso näol on tegu väga kvaliteetsete ning luksuslike kangaste salongiga on õhkkond seal väga tervitav ning uudistama on oodatud kõik kangahuvilised. Ei tasu aukartust tunda ja astuge julgelt sisse, päriselt ka!

Kuna unustasin fotoka koju sain teha paar pilti vaid enda hirmvana iPodiga, aga natuke mekki siiski.




Loodan, et jõuan kunagi oma algaval rätsepa kutse teel kunagi nii kaugele, et suudan luua kauneid ülikondi ka näiteks Dormeuil'i kangaid kasutades või õmblen mõnele kaunile naisele Chaneli puuvilla ja kašmiirisegusest kangast kostüümi. On, kuhu poole püüelda ning mille nimel vaeva näha!


Päeva teises pooles käisime aga õmblustööstuse telgitaguseid vaatamas ning pilt avaneski umbes täpselt selline nagu ma ette oli kujutanud. Tegu oli siis hübriidiga Bangladeshi filmidest nähtuga ning kuskl youtube'i avarustes on ka õmbleja ametit tutvustavad Eesti keelsed videot, kus asi näeb päris kena välja. Tegelikkus ongi kuskil seal vahepeal, aga siiski piisavalt trööstitu, et ma võimalusel sellisesse ettevõttesse enam ei läheks. Siiski on mu hea meel, et olen käinud ja näinud ning enne tsehhist lahkumist seisatasin veelkord mälupildi jaoks ning tõepoolest jäi see mul ehedalt meelde. 

Aga see ei ole veel kõik! Kuna nii koolis kui tulevases ametis on oluline ka joonistusoskus, siis kasutasin head võimalust ning sain vahvalt joonistamise õpetajalt Elvilt lausa eratunni! Ma pole enam aastaid eriti joonistanud ning ega ma eriti ei oska ka. Inimfiguuri joonistamine on minu jaoks eriliselt raske ning hoolimata sellest, et olen internetist vaadanud erinevaid videosid, lapanud ja lugenud mitmeid raamatuid ning nende õpetuste järgi end arendada püüdnud - tulu suurt ei miskit. Elvi suutis mulle aga paar tunni jooksul selgeks teha inimese proportsioonid ning õpetas mind veidi teisiti vaatama. Loomulikult ei tule mul ikka kõik kohe välja, aga oskan nüüd asjale süsteemsemalt läheneda ning nüüd on mul hea stardipunkt, kust alustada. Seletades kasutas ta tegelikult sama süsteemi, millest olin raamatutest varem lugenud, aga tõsiasi on, et reaalset õpetajat raamat ning interneti videod siiski ei asenda. Väga armas on Elvi puhul ka see, et ta on väga rahulik ning toetav. Sel reede pärastlõunal olin juba väga väsinud ning see ei olnud ehk parim hetk õppimiseks, kuid ta suutis mind siiski piisavalt palju kuidagimoodi utsitada, kuigi mul oli väga väga raske. Samuti andis ta mulle häid ideid, kuidas edasi harjutada ning kindlasti lähen tema juurde veel. Ma pean ikka natuke reklaami ka tegema, sest ta on tõesti väga tore. Nimelt õpetab ta joonistamist kõikidele huvlistele Kunstikambris Kiiks. Juba järgmisel pühapäeval 5. oktoobril algab kursus "Realistlik joonistamine", mille alustalasid ta mullegi tutvustas. Soovitan soojalt!





4 comments :

  1. Aitäh, et sa Kunstikamber Kiiksust kirjutasid! Ma leidsin kohe kaks kursust, mis mulle huvi pakuvad ja endale kohe ootele panen :) Ise pole küll sellise koha peale sattunud, aga eks ma joonistamisest olen ikka hoolega eemale ka hoidnud :) Lisaks ma loen just Ühe mantli lugu ja nüüd on tahtmine ise ka neid kangapoode läbi käia. Oh kirjuta nüüd sellest ka, kuskohast aega saab juurde osta ;) Aitäh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kui ma seda teaksin, kust aega saab, ma oleksin meeletult õnnelik! Tänagi tahaks end sundida puhkama, aga nii palju on teha ja mulle meeldib muudkui midagi uut luua! Nüüd võtangi juba pliiatsi asemel vardad kätte ja koos sõbranna lapsele mõeldud salli lõpuni. Kõike ei jõua, aga homme pean ikka pliiatsi ka kätte võtma.

      Delete
  2. Ahmisin lugedes õhku :) Tahaks ka selliseid ekskursioone, aga ilma, et ma selleks kooli peaks minema. See Empresso pood tundub oma eksklusiivsuses kohe eriti kutsuv. Olen sealt mööda jalutanud ja mõelnud, et sinna sisse astumiseks peaks paremad riided selga panema ja vaatama, et saapad viksitud oleks jne. Sinu jutu järgi tundub, et tasub julgus kokku võtta ja vikunjanäidiseid katsume minna :)

    ReplyDelete
  3. Oi, Ruthikene, kevadel pead ju pooleteiseks kuuks ettevõtte praktiale minema! Pane ikka vaim varakult valmis:D

    ReplyDelete

Populaarsed postitused

 

Kirjuta mulle!

Name

Email *

Message *

Aitäh,

Aitäh Sulle, et minu blogi külastad! Kui soovid end minu tegemistega mugavalt kursis hoida, siis jälgi mind Bloglovin'is või Facebookis!

Kõike mõnusat,
Ruth