Suvine kleit kõigest, mida kapis leidus

Keerasin ühe kleidi kokku kõigest, mis kodus leidus. Kõlab nagu kokkamine ja veidi ehk ongi nii. Ülemise osa lõike konstrueerisin Helen Joseph-Armstrongi raamatu Patternmaking for Fashion Design raamatu abil. Iseenesest väga lihtne lõige ning alumine osa on lihtsalt kroogitud. Mainitud raamat on väga asjalik ning pakub vastused pea kõikidele küsimustele, mis konstrueerimise kohta tekkida võivad. Küll aga peab maninma, et see ei ole päris rookie'dele, sest päris palju peab ka ise loogiliselt mõtlema ja kuigi raamat on mahukas, siis kõike päris puust ja punaseks ei tehta. Siiski on see üks põhjalikumaid raamatuid, mida olen seni lapanud.

Nüüd aga kleidist. Kuna mulle endale meeldib vaadata õmblusblogides pilte, mis on tehtud asjade siseküljelt või detailidest, siis tegin ka selle kleidi puhul rohkem pilte, kui tavaliselt ning jagan neid ka siin. 

Kogu kleit on voodril, kuna pealmine kangas on täiesti läbipaistev. Ülemise osa vooder on trikotaažist ning hahaa, kuidas on eesti keeles understitched? 



Keskosa krousisin kummiga kokku. Kuna kapis leidus vaid pesukummi sai minu kleidi keskkoht tehtud just selle eriti pehme pesukummiga, aga mis seal ikka. Seljas on seda mugavam. 



Kuna musta trikotaaži mul rohkem kui ülaosa jaoks ei jagunud tuli seeliku osa vooder tavalisest viskoos voodrikangast. Esmalt õmblesin ülaosa valmis. Kõigepealt küljed ning viimasena õlad - nii nagu tavaliselt voodriga ent varrukateta kleidi  puhul. Nii laia "õla" puhul oli muidugi täpseid õmblusi keerulisem teha, aga mitte üldse ületamatu. Edasi oli juba ainult seelikuosa ja ülaosa ühendamine mis koos kummiga tegi kokku 5 kihti kraami, aga mind aitas korralik traageldamine ning sain esimese korraga ilusti õmmeldud!



Voodri alumise serva triikisin ära ning õmblesin klassikaliselt läbi. Šifoonilaadse pealmise kanga overdasin ning õmblesin läbi.



Lõike poolest on kleit küll selline, mis mind veidi suuremaks teeb ent olen ise nii pisike, et saan seda endale lubada. 






Kleidi õmblemine (lõike tegin juba paar kuud tagasi) võttis aega kuskil 4h, seega selline paras nädalavahetuse projekt. Kindlasti tuleks see kleit veel kaunim mõnest veidi paremini langevast kangast. Näiteks mõni pehmem viskoos või trikotaaž. Mul on juba üks mõte, kuidas seda kleiti veel ägedamalt taasluua, aga eks näis kas teen ka teoks. Hea meelega teeks selle uue variandi juba kellelegi teisele!

2 comments :

  1. Kas ma saan õigesti aru, et kaenlaauk ulatub õlast taljeni ehk kätega vehkides võib vaatepilt suisa siivutu olla? Ilus kleit nii või teisiti :)
    Ma võin eksida, aga kas understitching äkki abiõmblus pole? Kuidagi nii on õmblusringist meelde jäänud, aga see oli juba nõnda ammu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaenlaauk ulatub taljest natuke ülespoole. Küljeõmblus on ka siiski olemas ning väga siivutuks ei lähe. Kõlbab ka täitsa viisakamale üritusele :)
      Abiõmblus, võibolla tõesti. Ma ise õmblusringist ei mäleta üldse, kuidas mulle selgeks tehti, mida õmblema pean.

      Delete

Populaarsed postitused

 

Kirjuta mulle!

Name

Email *

Message *

Aitäh,

Aitäh Sulle, et minu blogi külastad! Kui soovid end minu tegemistega mugavalt kursis hoida, siis jälgi mind Bloglovin'is või Facebookis!

Kõike mõnusat,
Ruth